Beleef Buiten in Beringe

 

"Beleef Buiten in Beringe met PadXpress!"

Met ingang van het schooljaar 2011-2012 zijn alle basisscholen van Peel en Maas van Prisma gestart met naschoolse activiteiten.

                                                                          

PadXpress is een onderdeel van stichting CultuurPAD die werkt in opdracht van Prisma. Met PadXpress worden kinderen een unieke mogelijkheid geboden om zich in hun vrije tijd verder te ontwikkelen of te ontdekken wat ze leuk vinden en waar ze eventueel goed in zijn.

Het gaat er dus niet om hoe intelligént je bent, maar hóé je intelligent bent!


Immers de één heeft een taalknobbel, de ander een creatief of muzikaal talent. Daarom zijn de activiteiten verdeeld in 10 categorieën, te weten sport en spel, theater, dans, muziek, media, techniek, kunst, natuur, erfgoed en literatuur.

Daarom heeft PadXpress ons, als aanbieder benaderd om er met de jeugd op uit te trekken, de natuur in.

En wordt onze activiteit "Beleef Buiten in Beringe" genoemd. Zes weken lang op één middag in de week van 15.30 uur tot 17.00 uur nemen wij een groepje van 8 kinderen onder onze hoede. De ene week zitten we in het bos, een andere keer in de wei of aan de waterkant. Noem maar op, er zijn zoveel aspecten die aan bod komen, de natuur is veelzijdig in al zijn seizoenen.

De eerste blok van 6 weken ging van start op 13 september en zit er inmiddels op. Wij, van onze kant kunnen alleen maar zeggen, dat we enorm veel plezier hebben gehad. En of de jeugd het óók naar de zin heeft gehad.....? Kijk naar onderstaande foto's, die spreken voor zich. 

  

       Natuurgebied "De Snep" en Deurnese Kanaal                           "De Kievit" en Pompoenen voor Halloween

                                                                                    

Bent U nieuwsgierig geworden, wilt U meer weten over deze bruisende activiteiten van PadXpress, wilt U uw kinderen aanmelden óf misschien zelf aanbieder worden voor een of ander activiteit, dan neem een kijkje op onderstaande site:

www.padXpress.nl   

Ook  in 2015 zijn we van de partij. Nog steeds verzorgen wij naschoolse opvang. Alleen nu zijn het geen blokken van 6 weken, maar van 3. Zo krijgen steeds andere groepjes de kans om deel te nemen.