Home » Oehoes » Uilskuikens

12 mei 2016

Jaja het lange wachten werd beloond. 8 april zagen we 1 ei liggen in de hoek van de ren en een dag later nog eentje. Zou het er toch van komen? Spannend hoor....
Maar we moesten toch veel geduld hebben....uiteindelijk ná 34 dagen broeden zagen we lege eierdoppen liggen. Dit was op 12 mei.
Maar nog steeds kregen we niks te zien. Moeder Lara beschermde haar kindjes super, evenals Joeri. Die verdedigde alles, moeder en kuikens. Stil aan werden we toch nieuwsgierig want hoeveel zouden het er nu eigenlijk zijn?
Uiteindelijk waren we 17 dagen verder, de kuikens waren zo groot dat ze af en toe eventjes kwamen piepen vanonder moeders vleugels. Met 19 dagen hebben we ze maar geringd, bang dat als we langer zouden wachten, het moeilijk werd om de ringen om de poten te krijgen. Zoals je kunt zien hebben ze al behoorlijke klauwen. De uilskuikens zijn nou niet bepaald moeders mooiste, maar ja.....over een aantal weken ken je ze waarschijnlijk niet meer terug.  En kunnen we trots zeggen: "Och die lijken toch veel op moeder".

  

uilskuikens.jpg
IMG_1882.jpg

14 augustus 2016

Inmiddels zijn we dik 3 maanden verder, eentje heeft het door de hitte niet overleefd, wat bijzonder jammer is.
Het lelijke is er al vanaf en het duurt nu niet lang meer of hij/zij zit volledig in de veren. 
Nu nog het geslacht laten bepalen en dan weten we of het een "hij" of "zij" is. 

29 augustus 2016

Vandaag de uitslag gekregen van het IMDB (Institut für
Molekulaire Diagnostik Bielefeld). Onze nieuwe aanwinst blijkt een vrouwtje te zijn. En gaat steeds meer op haar "mams" lijken. Enne....hierbij werd zij "Shadow" gedoopt.