John Verhoijsen, varkenshouder en pluimveehouder in Beringe gemeente Peel en Maas.

Raadslid geweest voor het CDA van 2002 tot 2011.Sinds maart 2011 CDA Statenlid met onder andere plattelandsontwikkeling in de portefeuille.

 

Boswachterij " de Kievit" is al jaren belangeloos bezig om geïnteresseerde burgers toeristen kennis te laten maken met de natuur en alles wat daarin afspeelt.

Leerlingen van (basis) scholen krijgen door de eigenaar van de boswachterij, Herman van Dijnen, op verzoek een educatief programma aangeboden. De opgedane theoretische kennis in de klas wordt met zo'n excursie meteen in de praktijk gebracht.

Boswachterij " de Kievit" heeft in de loop van de jaren een goede naam opgebouwd.

Het mooie van dit particuliere initiatief is dat eigenaar Herman van Dijnen puur hobbymatig is begonnen en dit initiatief samen met zijn vrouw met eigen middelen volledig zelfstandig heeft opgezet .

Inmiddels is deze mooie boswachterij het hobbymatig karakter ontgroeit. Bezoekers geven na een bezoek ook vaak een hoge waardering.

Boswachterij "de Kievit" staat niet stil, het nieuwe initiatief "prikkelpad" staat alweer in de kinderschoenen en met wat financiële hulp kan dit snel uitgevoerd worden.

Plattelandsontwikkeling staat bij de provincie maar zeker ook bij het CDA hoog in het vaandel. De afstand tussen de burger en het platteland wordt steeds groter. Dit soort initiatieven helpt om de kloof te verkleinen en draagvlak te krijgen voor de ontwikkelingen op het platteland. Ontwikkelingen die broodnodig zijn om het buitengebied leefbaar te houden.

Chapeau voor dit initiatief wat geïnteresseerden op een leuke en praktische manier laat kennis maken met de natuur.

Ik wens boswachterij " de Kievit" veel succes.

 

John Verhoijsen