Inmiddels is onze Sem 6 jaar oud. (5 april 2018)

5 april 2018

Jaja het lange wachten werd beloond. Ná een broedperiode van 36 dagen werd op 5 april Sem geboren.
Omdat het onze bedoeling is om Sem hand tam te maken en mee te gaan vliegen, werd besloten om op zondag 8 april het kleine kuiken mee naar huis te nemen en hem/haar met de hand groot te brengen.
Mama Lara had er weinig moeite mee, want ze had nog te zorgen voor een ander kuiken, Jacky.
Eerst hebben we ons uiteraard verdiept in het voeren, wát, hoeveel en hoe vaak per dag.
Een kuiken van bv. 50 gram krijgt per voeding 10% van zijn lichaamsgewicht. 5 voedingen per dag met een bepaalde regelmaat. Zo om de 4 uur. Te beginnen met puur vlees van een kuikentje. Ná 2-3 dagen heel fijn gemalen botjes toevoegen om de maag te ontwikkelen voor het produceren van uilenballen. Dan de voedingen uitbreiden met dons en veertjes. Afwisselend met rood vlees o.a. konijn mét haren.
Op zondag 8 april woog Sem 50 gram, op 11 april 100 gram , op 14 april 240 gram.
Hij/zij groeit dus als kool.
17 april waren de oogjes al open en Sem reageert geweldig op onze stem. Op 19 april kwam de eerste uilenbal. Heeft even op zich laten wachten. Het gewicht schiet omhoog, al 440 gram.

 

Op 24 april werd het voerschema aangepast naar 4x per dag. Maar dan een grotere hoeveelheid. Uilenballen komen ook met regelmaat.
Zo af en toe moet hij/zij al op de handschoen om eraan gewend te raken. Ook naar buiten op de sprenkel. Ook werd Sem vandaag geringd. Jaja dit moet gebeuren voor de 19de dag, want anders kan deze gesloten ring niet meer om, zó groot zijn de poten al geworden.
We moeten het gewicht, de voeding, uilenballen, eigenlijk alles goed in de gaten houden.
De ene keer eet Sem kuikenkopjes en -pootjes alsof hij uitgehongerd is en een andere keer krijg je er niks in. 
Op 2 mei weegt Sem al 1200 gram. Overdag zit hij al veel buiten, kan hij ervaringen en indrukken opdoen. Heeft al schoentjes aan met riempjes en kan zich vrij bewegen.
16 mei, Sem krijgt een spitshuis, thuis én op het perceel. 
20 mei, Sem weegt inmiddels 1700 gram!!!!

 

Update 2-6-2018
Sem heeft het buiten goed naar de zin. Alleen 's morgens en 's avonds mag hij 
naar binnen om te eten. Dan maken we eerst zijn riempje los en wandelt hij zelf al naar binnen. Drempel over en dan begint hij te schetteren. Dan moet hij op de handschoen. De ene keer gaat dit prima en de andere keer heeft hij geen zin. en dat laat hij duidelijk horen. Inmiddels weten we ook dat Sem een man is. Door een bloedpen (veer met bloed) op te sturen naar Laboratorium in Bielefeld kunnen ze het geslacht bepalen en kunnen we een citis-vergunning aanvragen.
Sem heeft zijn eerste wasbeurt al gehad. Een schaal met water buiten neergezet en ná enkele dagen tjoep eerst met een poot erin en daarin plons...helemaal erin. Heel apart om dit te zien. 

 

24 maart 2019

Bijna één jaar oud en af en toe gaat Sem mee naar "De Kievit"
zodat hij alvast kan wennen aan mensen om zich heen.
Het is in toekomst namelijk de bedoeling dat bezoekers tijdens

een rondleiding tegen een kleine vergoeding foto's kunnen
maken met Sem op de arm.

Hoe leuk is dit?