Home » Prikkelpad

PRIKKELPAD                                                                                               7 april 2016

                                                                          
Vele maanden, (15 precies) zijn verstreken vanaf het moment dat wij, vergezeld door enkele mensen van het Gehandicaptenplatform, Gemeente Peel en Maas en Dorpsoverleg een bezoek brachten aan Het Prikkelpad in Beringen België. Wij waren van meet af aan dol enthousiast. Vanaf het eerste uur waren we ervan overtuigd dat we dit ook hier in Beringe kunnen realiseren.

Een zintuigprikkelend pad met diverse natuur-elementen voor mensen mét en zonder een beperking. Wij zijn van mening dat iedereen recht heeft om in de natuur te vertoeven en de natuur te beleven.
Dankzij verschillende sponsoren, waaronder NSGK, (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind), PBCF (Prins Bernard Cultuur Fonds), Revalidatiefonds, Rabobank, Gemeente Peel en Maas en Lionsclub Peel en Maas gaat voor ons een wens in vervulling!

7 april stond er in "Hallo" Peel en Maas een geweldige vooraankondiging! Zie onderstaande link.

http://www.hallopeelenmaas.nl/gehandicapten-201647859

 

collage-1.jpg
collage1.jpg

 

Beringe, 14-04-2016

Stg. Boswachterij De Kievit krijgt feestelijke cheque van NSGK

Boswachterij De Kievit kreeg vandaag feestelijk bezoek. De stichting ontvangt een bijdrage van
€ 3000,00 van NSGK, de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. Die werd, als verrassing, symbolisch overhandigd met een ballonnencheque.

Boswachterij De Kievit is bezig een “Prikkelpad” te realiseren, een belevingspad waar kinderen mét en zónder handicap de natuur kunnen beleven en ontdekken door middel van horen, zien, voelen en ruiken. De bijdrage van NSGK is bedoeld voor de zintuigprikkelende natuur-elementen. Herman en José van Dijnen namen de cheque in ontvangst van mevrouw Ingrid Zwets-Pelkmans van NSGK. Wij zijn bijzonder blij met de bijdrage: “Hiermee maken we de natuur toegankelijk voor iedereen en hoeft niemand aan de zijlijn te staan.”

NSGK is het goede doel voor kinderen en jongeren met een handicap. De stichting steunt jaarlijks honderden projecten op het gebied van spelen, leren, wonen, werken en voorlichten. Met als doel dat kinderen en jongeren met en zonder handicap als vanzelfsprekend samen kunnen leven. Dat kan dankzij de steun van donateurs en vrijwilligers.

Neem ook eens een kijkje op www.nsgk.nl

DSC03822.jpg

 

Dinsdag 26 april 2016 START PRIKKELPAD

Nadat de ambassadeur Roel Verhaegh van de Rabobank Peel, Maas en Leudal ons de cheque overhandigd had, liet hij zien dat hij niet alleen verstand heeft van bankzaken. Hij stapte op de graafmachine en zette officieel de "eerste spade" in de grond. Het  Rabobank Fonds voor Maatschappelijke Projecten honoreerde het initiatief "Prikkelpad" met het mooie bedrag van € 4000,00.

 

5334a75b47c245b898849391e17d0448.jpg

Dinsdag 10 mei 2016
Alweer 2 weken zijn er verstreken en inmiddels is er veel werk verzet. Het pad is uitgegraven, verhard met korrelmix en aangetrild. Je ziet al precies hoe het gaat worden! Spannend hoor!
De jongens van Daelzicht hebben enkele dagdelen geholpen, hier kunnen we trots op zijn. Boomstammen voor de vogelnestschommel werden geschild en daarna netjes het afval opgeruimd.

Zondag 8 mei kwam een vriendin op bezoek en heeft een proefritje gemaakt. Tips en advies hebben we ter harte genomen. Enkele natuur-elementen zijn klaar of gedeeltelijk klaar.

panorama.jpg
site.jpg

27 mei 2016

Er brak een spannende tijd aan nadat we op uitnodiging van de Kiwanisclub Peel en Maas een presentatie gaven in de Neerhof in Kessel. Ook hier hadden we een aanvraag ingediend om ons project "Prikkelpad" financieel te steunen.
Maar uiteindelijk was dit wachten zeker de moeite waard en heeft Kiwanis ons rijkelijk beloond!
Zij willen de kosten voor het invalidentoilet voor hun rekening nemen. Geweldig toch?
Super bedankt Kiwanis!

 

logokiwanis2.png

Update; zaterdag 11 juni 2016
Inmiddels zijn we weer 4 weken verder en de meeste natuur-elementen hebben een mooie plek gekregen. Dus het werd weer de hoogste tijd dat deze getest werden. Hiervoor nodigden wij een rasechte Beringenaar uit die bereid was om samen met een bestuurslid van de stichting een testritje te maken.
Is het pad goed begaanbaar, zijn de hoogtes goed, goed bereikbaar? Zijn we iets vergeten.....?

 

collagewerner.jpg

De kijkwand met uitzicht op de vijver, de voelkastjes met "natuurlijke" materialen, de kruidenrotonde met zijn kruiden en grassen waar je kunt plukken, ruiken, proeven en voelen en de boomtelefoon die het geluid transporteert van het ene uiteinde naar het andere. 
Ook nu hebben we weer kritisch geluisterd en waar nodig aanpassingen gedaan.

IMG_1382-1.jpg

De opening werd een geweldig succes! Vele bezoekers wisten de weg te vinden naar "De Kievit".
Tijdens het officiële moment werden lovende woorden gesproken door wethouder Raf Janssen van de Gemeente Peel en Maas en door de regiocoördinator Matty Beens van het NSGK. Daarna werd het "pad" geopend door onze vriendin Jeannette en Jeroen van het Gehandicaptenplatform. Zij voelden zich vereerd dat ze het lint mochten doorknippen. Aansluitend mocht iedereen die geïnteresseerd was mét of zónder tekst en uitleg het Prikkelpad beleven. Enthousiast en dankbaar werd hier gebruik van gemaakt.
We hopen en vertrouwen erop dat dit pad veelvuldig "ontdekt" en "beleefd" gaat worden.
Iedereen die eraan meegewerkt heeft deze dag te doen slagen, vanaf deze plek nogmaals BEDANKT!

 

 

De Natuur Anders Beleven!

Vanaf de opening (16 juli 2016) tot 1 oktober 2016 hebben reeds 185 bezoekers het "Prikkelpad" bewandeld, ontdekt en beleefd. Niet alleen de jeugd, ook 80-plussers, bewoners van een Zorginstelling en mensen met een verstandelijke beperking wisten de weg te vinden.
Wij zijn hierover zeer tevreden! 

 

OPENINGSTIJDEN PRIKKELPAD 2017

Vanaf 1 mei iedere dinsdag- en donderdagmiddag open zónder afspraak van 13.00 uur tot 16.00 uur. Wilt U liever op een andere dag het pad bewandelen, dan graag reserveren. 077-3074492 of 06-12778414 of via het contactformulier.
De kosten bedragen € 4,00 p.pers. Kinderen tot 5 jaar gratis.
Je kunt het pad aan de hand van een begeleidend boekje "beleven", maar het kan ook onder begeleiding. Je mag er zolang over doen als je wilt.