PRIKKELPAD 

Het prikkelpad is een zintuigprikkelend pad waar mensen mét en zónder een beperking de natuur kunnen beleven en ontdekken door middel van horen, zien, voelen en ruiken. Het pad is rolstoelvriendelijk, ca. 800 meter lang. Wij zijn van mening dat iedereen het recht heeft om in de natuur te vertoeven, van heel dichtbij te kunnen ervaren. "Natuur Anders Beleven".
Ook fijn om dit met ouderen te ondernemen, mensen met dementie of slechtzienden. Mét begeleiding kunnen ook zij een fantastische dag beleven. 

OPENINGSTIJDEN PRIKKELPAD 2024 
Vanaf 28 april iedere zondag-, dinsdag- en donderdagmiddag open zónder afspraak van 13.00 uur tot 16.00 uur. Wilt U liever op een andere dag het pad bewandelen, dan graag informeren of dit mogelijk is. 077-3074492 of 06-12778414 of via het contactformulier.
De kosten bedragen € 4,50 p.pers. Kinderen onder de 6 gratis.
Je kunt het pad aan de hand van een begeleidend boekje op eigen houtje "beleven". Je mag er zolang over doen als je wilt.
Maar het kan ook onder begeleiding, dan wel graag reserveren. 

 

PRIKKELPAD                                                                                              7 april 2016

                                                                          
Vele maanden, (15 precies) zijn verstreken vanaf het moment dat wij, vergezeld door enkele mensen van het Gehandicaptenplatform, Gemeente Peel en Maas en Dorpsoverleg een bezoek brachten aan Het Prikkelpad in Beringen België. Wij waren van meet af aan dol enthousiast. Vanaf het eerste uur waren we ervan overtuigd dat we dit ook hier in Beringe kunnen realiseren.

Een zintuigprikkelend pad met diverse natuur-elementen voor mensen mét en zonder een beperking. Wij zijn van mening dat iedereen recht heeft om in de natuur te vertoeven en de natuur te ontdekken en te beleven.
Dankzij verschillende sponsoren, waaronder NSGK, (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind), PBCF (Prins Bernard Cultuur Fonds), Revalidatiefonds, Rabobank, Gemeente Peel en Maas en Lionsclub Peel en Maas gaat voor ons een wens in vervulling!

 

 

Beringe, 14-04-2016

Stg. Boswachterij De Kievit krijgt een mooie cheque overhandigd van NSGK

Boswachterij De Kievit kreeg vandaag bezoek. De stichting ontvangt een bijdrage van
€ 3000,00 van NSGK, de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. De cheque werd overhandigd door Ingrid Zwets, de regiocoördinator van het NSGK.

Het NSGK is het goede doel voor kinderen en jongeren met een handicap. De stichting steunt jaarlijks honderden projecten op het gebied van spelen, leren, wonen, werken en voorlichten. Met als doel dat kinderen en jongeren met en zonder handicap als vanzelfsprekend samen kunnen leven. Dat kan dankzij de steun van donateurs en vrijwilligers.

Neem ook eens een kijkje op www.nsgk.nl

 

Dinsdag 26 april 2016 START PRIKKELPAD

Nadat de ambassadeur Roel Verhaegh van de Rabobank Peel, Maas en Leudal ons de cheque overhandigd had, liet hij zien dat hij niet alleen verstand heeft van bankzaken. Hij stapte op de graafmachine en zette officieel de "eerste spade" in de grond. Het  Rabobank Fonds voor Maatschappelijke Projecten honoreerde het initiatief "Prikkelpad" met het mooie bedrag van € 4000,00.

 

Dinsdag 10 mei 2016
Veel werk is al verzet! Het pad is uitgegraven, verhard met korrelmix en aangetrild. Je ziet al precies hoe het gaat worden! 
De jongens van 't Greun van Daelzicht hebben enkele dagdelen geholpen, hier kunnen we trots op zijn.

Zondag 8 mei kwam een vriendin op bezoek en heeft een proefritje in haar rolstoel gemaakt. Tips en advies hebben we ter harte genomen. Enkele natuur-elementen zijn klaar of gedeeltelijk klaar.

27 mei 2016

Op uitnodiging van de Kiwanisclub Peel en Maas hebben wij een presentatie gegeven in de Neerhof in Kessel. Ook hier hadden we een aanvraag ingediend om ons project "Prikkelpad" financieel te steunen. Maar we hebben ze over de streep weten te trekken en uiteindelijk heeft Kiwanis ons rijkelijk beloond!
Zij nemen de kosten voor het invalidentoilet voor hun rekening nemen. Geweldig! Bedankt Kiwanis!.

 

Update; zaterdag 11 juni 2016
De meeste natuur-elementen hebben een mooie plek gekregen. Dus het werd weer de hoogste tijd dat deze getest werden. Hiervoor werd een rasechte Beringenaar uitgenodigd om samen met een bestuurslid van de stichting een proefrit te maken.
Is het pad goed begaanbaar, zijn de hoogtes goed voor rolstoelers, goed bereikbaar? Zijn we iets vergeten.....?

 

De kijkwand met uitzicht op de vijver, de voelkastjes met "natuurlijke" materialen, de kruidenrotonde met zijn kruiden en grassen waar je kunt plukken, ruiken, proeven en voelen en de boomtelefoon die het geluid transporteert van het ene uiteinde naar het andere. 
Ook nu hebben we weer kritisch geluisterd en waar nodig aanpassingen gedaan.

 

Zaterdag 16-07-2016

De opening werd een geweldig succes! Ook nu weer wisten vele bezoekers de weg te vinden naar "De Kievit".
Tijdens het officiële gedeelte werden lovende woorden gesproken door wethouder Raf Janssen van de Gemeente Peel en Maas en door de regiocoördinator Matty Beens van het NSGK. Daarna werd het "pad" geopend door onze vriendin Jeannette en Jeroen van het Gehandicaptenplatform. Aansluitend kon iedereen het Prikkelpad bewandelen en beleven. Dankbaar en enthousiast werd hier gebruik van gemaakt.
We hopen dan ook dat van dit belevingspad in de toekomst veel gebruik wordt gemaakt.