Gastenboek

Rating: 2.446963562753 sterren
1235 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Leonie
een maand geleden

Gisteren met buurtvrienden naar boswachterij :De Kievit geweest.
Er zijn geweldige , mooie en boeiende verhalen over , uilen , bijen vleermuizen en zwijnen verteld
Wat kunnen jullie ,José en Herman , op een leuke manier ,deze verhalen overbrengen.Top
Ondanks, het wat minder weer ,kunnen we terugkijken op een hele leuke geslaagde middag.
Bedankt ,voor jullie gastvrijheid.!🦉🐝🦇🐗👍

Jan Beumers
7 maanden geleden

Je bent nooit te oud om te leren…..
Herm en José bedankt voor de gezellige en vooral leerzame middag bij jullie in de boswachterij. Als er 5% van jullie verhaal zou blijven hangen waren jullie tevreden, maar maak je geen zorgen jullie hebben dat zeker overtroffen en het meeste wat jullie hebben verteld blijft mij wel bij.
Nogmaals bedankt.

Harrie en Phil Houben
7 maanden geleden

We waren op zondag 22 oktober op bezoek bij boswachterij de Kievit. Het was een heel interessante rondleiding over de natuur, de bijen, uilen en de wilde zwijnen.
Herman en José wisten ons met verhalen ons te boeien.
Hartelijk dank hiervoor

Wim Knippenbergh
7 maanden geleden

Vandaag met de oude buurtgenoten bij José en Herm geweest. Geweldig wat zij beiden ons hebben laten genieten van hun verhalen en hun boswachterij. Zeer aan te raden.

Mat Korsten
7 maanden geleden

Vandaag weer een mooi, gezellig, leerzaam bezoek gebracht aan de boswachterij De Kievit. Met onze buurtgenoten kregen we een mooie rondgsng door de boswachterij en genoten van de dieren, de goede uitleg, de mooie omgeving. Bedankt en zeker weer een keer voor herhaling vatbaar .

Willemijn, Charlotte en Maria
10 maanden geleden

Vandaag met onze 2 dames naar boswachterij geweest. Willemijn was al eens vaker geweest. Charlotte(4) nog niet. Beide dames vonden het erg leuk en interessant. Samen de speurtocht gedaan en het prikkelpad gelopen. Daarna nog even samen mer Jose bij de beestjes geweest.
José en Herman dank jullie wel voor jullie gastvrijheid. We komen zeker nog een keer terug.

Groetjes Willemijn, Charlotte en Maria

Mieke Moonen
10 maanden geleden

Het kinderfeest van onze zoon bij boswachterij de kievit gevierd. Een echte aanrader in een fantastisch mooi stukje natuur waarin vollop uitdaging is voor de kinderen. Hierbij worden ook nog eens hun zintuigen geprikkeld. Bedankt voor jullie gastvrijheid José en Herman, het fijne contact en de rondleiding!

Gilde Educatie
10 maanden geleden

Onze cursisten van Gilde Educatie zijn dinsdagochtend 11 juli bij jullie geweest. Hier hebben ze een hele leuke en leerzame rondleiding gekregen van Herman en José. De cursisten hebben enorm genoten. Nogmaals bedankt!

KBO Helden
een jaar geleden

Donderdag 4 mei 2023 heeft onze groep fietsers van KBO Heldentijdens hun wekelijk fietstocht gepauzeerd en tevens een rondleiding gekregen van Herman en José van Dijnen in hun geweldig mooi natuurpark. Iedereen heeft werkelijk genoten van deze 'rustpauze' . Het weer was ons erg goed gezind, zon en 23 graden. Wij raden iedereen aan om deze mooie locatie te komen bezichtigen.
Bedankt voor de uitgebreide uitleg door Herman, het was zeer leerzaam.
KBO Helden

Marieke en Evan
een jaar geleden

Voor ons de 2e keer vandaag! Echt aan te raden voor o.a. een familie dag. Het is hier mooi en ook nog eens leerzaam. 2 lieve mensen die met veel passie, plezier en op een leuke manier je een stuk wijzer maken over allerlei weetjes uit de natuur. Bedankt voor de fijne middag!

Fam. Thijssen
2 jaar geleden

Wij hebben een leuke en interessante familiedag bij jullie gehad. Wat weten jullie veel over de natuur en wat hebben jullie een mooi plekje gemaakt.
Bedankt voor de leuke middag.

Mieke Aerts-Thijssen
2 jaar geleden

De rondleiding die we gisteren met onze familiedag hier hebben gehad was super interessant.
Herman vertelde met veel passie over hetgeen er allemaal te zien was waardoor het erg boeiend was voor jong en oud.
Herman en José bedankt.👍

frans stevens
2 jaar geleden

wij hebben een mooie wandeling gehad ,met gids.Was heel interresant .echt de moeite waard om eens een bezoekje te brengen.zeker voor kinderen maar ook voor ouderen.Echt een aanrader. Josë en Herman bedankt.

Hans
3 jaar geleden

Een zeer gezellige wandeling gehad. Alles kunnen vinden wat op het blaadje stond. En dus kregen we als laatst een mooie verassing. Een leuke aanrader vooral met de kinderen!

Wiel Steegs
3 jaar geleden

Wij hebben virtueel jullie paradijsje alvast bewonderd.
Wat een mooie website. Erg uitnodigend voor een echt bezoek deze zomer...... Tot dan!
https://www.facebook.com/wiel.steegs/

Elly
4 jaar geleden

Gisteren een gezellige en erg interessante rondleiding gehad bij Boswachterij de Kievit. Herman en José, wat weten jullie veel van de natuur. In alles is te merken dat jullie hart hier ligt! Veel succes verder, we komen zeker nog eens terug.

De Bliksembende JWB
5 jaar geleden

Super leerzame avond gehad bij boswachterij de Kievit. De jongens en meisjes van De Bliksembende (JWB Beringe) hebben genoten.
Herm en José Bedankt!!

Groetjes De Bliksembende🐝🕷🍁🦉🦇

Maartje van der
5 jaar geleden

Wat een ontzettend leerzaam en mooi paradijsje.
Ideaal voor een familiedag.

Hanneke van geloven
5 jaar geleden

Familiedag gehad en naar boswachterij de kievit gereden met ongeveer 45 personen daar aangekomen werden wij vriendelijk ontvangen door Herman en José in twee groepen gesplitst en kon de rondleiding beginnen deze was zeer leerzaam en leuk wij hebben er erg van genoten

Ton Verbruggen
5 jaar geleden

Beste Herman en Jose
21 juli brachten we met fam verbruggen een bezoek aan boswachterijdekievit.
Wij vonden het allemaal een leuke en leerzame middag.
Het is voor jong en oud een mooie ervaring om dit mee te maken.

José Tijssen
5 jaar geleden

Beste Herman en José
Vandaag 27 juni zijn wij met 22 personen van de Algemene Hulpdienst Meijel bij jullie op bezoek geweest. Het was een super leuke en leerzame ochtend.Wij hebben er echt van genoten.En een heerlijk plekje waar wij onze lunchpakketjes konden nuttigen, met lekkere koffie en thee waar jullie voor gezorgd hadden.In een woord geweldig,kunnen we nog lang over na praten.Bedankt,is een aanrader voor jong en oud.

Jos van Stratum
5 jaar geleden

Beste Herman en José,
Op zaterdag 8 juni 2019 brachten wij met 12 personen van de V.V.S. een bezoek aan jullie fraaie natuurpark de Kievit.
Het was een uitstap waar we met genoegen aan terug kunnen denken. Op een relatief klein gebied zijn jullie er uitstekend in geslaagd om de natuur zoals die in de omgeving life is te zien, te concentreren en zodanig te presenteren dat elke verplaatsing in het park weer een nieuwe beleving oproept.
We hebben genoten van jullie deskundige en passievolle uitleg. De verhalen over de bijen, de oehoes, de vissen, de vleermuizen en de wilde zwijnen, allemaal pareltjes van vertelkunst. We hingen aan jullie lippen. Elke uitleg zat vol weetjes. Ook de humor, ook voor onze club een belangrijk element, ontbrak niet. Herman, op geheel onnavolgbare wijze kreeg jij ons bij de groepsfoto op de grote boomstronk aan het lachen. Grote klasse!
Herman en José, bedankt voor jullie inzet.

j.h.m. brummans
5 jaar geleden

De familiedag van de familie Van den Munckhof is dit jaar bijzonder goed geslaagd, mede dankzij het bezoek aan boswachterij De Kievit. Herman en José hebben ons gastvrij ontvangen met koffie en cake. Vervolgens zijn we met z'n allen het prikkelpad gaan lopen. Lekker rustig en ongedwongen, zodat ook de kleintjes ervan konden genieten. Ondertussen vertelde Herman heel bezield aan een stuk door vanalles wat we nog niet wisten over de natuur. We hadden mazzel dat verkenners van een nieuw bijenvolk hun goedkeuring hadden gegeven aan een nieuwe kast, zodat we er getuigen van konden zijn dat de tienduizenden bijen met hun koningin neerstreken op de Kievit. Een buitenkansje! En dan nog vakkundige tekst en uitleg van Herman erbij.
Ook het bezoek aan de Oehoes met hun twee uilskuikens was indrukwekkend. Nooit geweten dat die zó groot en sterk zijn. En dan de wilde zwijnen: óók heel indrukwekkend. Al met al een heel leuke en leerzame middag gehad. Zeker de moeite waard om - straks als de kleintjes wat groter zijn - nog eens terug te gaan.

Piet Verhaegh
5 jaar geleden

Beste Herman, nog steeds onder de indruk van datgene wat we bij jullie vandaag hebben waargenomen. Heel erg mooi park met veel activiteiten en bezienswaardigheden , en de rust! Joop heeft enorm genoten en daar kan hij weer even op teren. Heel heel erg bedankt en tot volgende keer.

ZijActief Grashoek 15 mei 2019
5 jaar geleden

Hallo Jose en Herman.
De 27 dames van ZijActief Grashoek hebben enorm genoten van de mooie excursie die we bij jullie mochten beleven.
De bijen, wild zwijnen, vleermuizen en vooral de oehoes waren erg interessant. Enkele dames gingen zelfs op de foto met oehoe Sem. Maar ook de rest van jullie rondleiding was zeer de moeite waard. De mooie aanleg van de vijvers, oude spullen de sculpturen. Wij hebben een leuke middag gehad. En wat ook heel fijn is bij jullie dat je vrij bent om eigen koffie /thee met iets lekkers kunt en mag nuttigen. Bedankt namens alle 27 dames.

ivo kursten
5 jaar geleden

Het was voor het eerst dat we naar deze plaats gingen maar zeker niet de laatste keer.
We kregen een schitterende rondleiding door het mooie gebied ( met heel veel verschillende dieren).
Ze hadden daar heel veel bijen hotels everzwijnen 2 oehoes en een jong en een vleermuizen kelder.
We liepen ook langs een vijver waar een vos 1 plastic eendje heeft geprobeerd op te eten.
En natuurlijk niet de vergeten de hond die met ons meeliep ( Basje).
Ik vond het echt een geweldige activiteit om mee te maken.
groetjes Ivo Kursteb

BV De Dreesse
6 jaar geleden

Herman en Jose,
Wat een enthousiasme en kennis over de natuur!
Namens BV De Dreesse bedankt voor de mooie en interessante rondleiding door Boswachterij de Kievit.

Dagbehandeling Populier
6 jaar geleden

Vorige week hebben wij een geweldig dag gehad op het prikkel pad we werden hartelijk ontvangen en alles verliep na wens. Graag willen we jullie bedanken voor deze geweldige dag. Volgend jaar komen we zeker terug iedereen was vol lof. Nogmaals Dank je wel .

Joep, Wim, Jo en Wiel.
6 jaar geleden

Hallo Herman.

Afgelopen vrijdag hebben we een mooie en interessante rondleiding gehad. We waren maar met 4 personen maar je maakte toch 2,5 uur tijd voor ons.
Bedankt en veel succes. Echt een aanrader voor iedereen.

Christiane und Peter Mönchengladbach
6 jaar geleden

Am 14.08.2018 haben wir diesen tollen Park besucht, von Herman wurden wie zu einer Tasse Kaffee eingeladen und erhielten sehr viele Informationen, anschließend führte er uns persönlich durch den Park, der extra für Menschen mit Behinderungen angelegt wurde, jeder kann Ihn besuchen, ob mit Rollstuhl, Rollator oder auf Krücken, das Motto lautet: Die Natur zu fühlen und zu spüren.
Die Tierwelt kommt aber dabei auch nicht zu kurz, ob Fledermaushöhle oder Wildschwein- und Eulengehege.
Ich finde es eine großartige Idee und kann nur jedem empfehlen die Anlage mal zu besuchen.

LG Christiane und Peter aus Mönchengladbach

Jan en Maria van Elsen-Scheres
6 jaar geleden

Op 9 augustus 2018 hadden we een family-dag. We hadden reeds vroegtijdig een rondleiding aangevraagd bij Herman en José. Toen de dag naderde bleek het de natste dag van deze lange hete zomer te worden. Maar de weergoden waren ons tussen de buien door goed gezind en het was voor Herman en José geen enkel probleem om de rondleiding zodanig te organiseren dat we tijdens een plots opkomende regenbui gezellig konden genieten van een kopje koffie met iets lekkers erbij. Herman is een gezellige verteller over alles wat in de boswachterij is te zien en te beleven en met veel kennis van de natuur in het algemeen. We hebben veel geleerd en genoten van dit verassend paradijs en de gastvrijheid van Herman en José.
Onze family dag was geslaagd ! Dank je wel Herman en José.

Francis Janssen
6 jaar geleden

Bijna 2 uur heerlijk vertoefd met de vriendengroep incl. rondleiding.
Erg leerzaam en verrassend allemaal.
Aanrader !!

Christy
6 jaar geleden

Hallo José en Herman,
Gisteravond heeft de jeugd en de leiding van de OJB (Open Jongeren Beweging) Junioren uit Koningslust genoten van het Prikkelpad. Het was een leerzame en gezellige avond en al onze zintuigen werden ook echt geprikkeld! De jeugd was heel enthousiast en vond het erg leuk! Dit kwam zeker ook door jullie enthousiasme en kennis. Ook de mooie oehoes en zwijntjes met hun jonge waren indrukwekkend! De tijd vloog om.
Nogmaals hartelijk bedankt en nog heel veel succes met jullie mooie natuurgebied!
Namens de jeugd en leiding van de OJB Junioren, uit Koningslust.

Hay Theeuwen
6 jaar geleden

Uitstap 55-Plus Boekend naar Boswachterij “de Kievit”
Met een ,door omstandigheden wat kleinere groep,(13 personen),werden we om 14.00 uur in Beringe ontvangen door Herman en José, in een prachtig stukje Paradijs , van zo’n twee en een halve kilometer. Zó moet `t er vroeger hebben uitgezien, buiten de mooie,zelfgemaakte kunstwerken dan. Verborgen aan `t Marispaèdje, door Truus en Jan wel erg moeilijk te vinden i.v.m verwarring met woonadres, begon Herman de ,zowat anderhalf uur durende, rondleiding. Bij de bijenvolken, waarvan er diverse bij elkaar stonden, werd ons verteld, dat er vier verschillende soorten in één korf zitten. De Koningin,(naam zegt genoeg),wordt hóóg in de lucht door `t sterkste mannetje(Dar) bevrucht,waarbij hij `t leven laat,met achterlating van héél z’n zaadvoorraad, waar zij haar leven lang mee vooruit kan. Als tweede bezichtigden we een koppel Oehoe’s, de grootste uilensoort, mét hun jong. Prachtige,kleurrijke vogels,die Herman op verzoek zelfs een póót gaven. Vérder gingen we, naar de wilde zwijnen. Er liep een zeug met acht ,mooi gestreepte biggetjes. In een aangrenzende ren, zat manlief, met enorme slagtanden, en wel 250 kilogram wegend, met twee jonge meiden,dus werk aan de winkel. Bij de ondergrondse overwinteringplaats van de vleermuizen vertelde José, dat de vleermuis `t énige, vliegende zoogdier ter wereld is, en pér nacht wel 500 insecten vangt. Ze liet ons versterkt haar geluid, wat wij normaal met ons gehoor niet kunnen waarnemen, horen. Techniek staat voor niets,hé. Héél nuttige dieren dus. De mooie, grote vijver was `n pracht om te zien. Waterplanten,véle vissoorten, kikkers, schildpadden en diverse insecten leefden erin. In de verhoogd aangelegde oever,zaten gaten van oeverzwaluw en ijsvogel. De geweldig vertelde verhalen onderweg, zorgden ervoor,dat de middag voorbij vlóóg. Zo weet ik nu ook, hoe je een konijn klaarmaakt en wat een zwangere vrouw krijgt. In hun buitenkantine werd nog koffie en vlaai genuttigd. (Hadden Adam en Eva niet). Tegen half vijf keerden we,weer flink wijzer geworden, huiswaarts. De stevige regenbuien af en toe, werden voor lief genomen en kon onze mooie middag niet verpesten.
Uw reporter Öngerwaèg.

Saskia Zegers
6 jaar geleden

Gister een super leuke en leerzame avond gehad met de klutskoppen met het prikkelpad. Er werd op een hele leuke manier uitleg gegeven. Vooral de "massage" vonden de kids erg leuk. En daarna nog ff bij de zwijnen kijken. De 1 1/2 uur was erg snel om. Bedankt namens de leiding en de kids van de klutskoppen JWB.

Eljo Herstel
6 jaar geleden

Met heel veel genoegen, alle foto,s bekeken en veel gelezen.
Voor volgend jaar een leuk plan, om in jullie buurt een dag of 3 te vertoeven. Eljo groet-je

Hadje
7 jaar geleden

Hallo jose en Herman
Zondag 1 oct waren we met onze vriendengroep na ons jaarlijks weekend uitstapje te gast bij jullie
We wisten niet wat wij konden verwachten
Maar wat we allemaal gezien en gehoord van jullie twee hadden wij niet verwacht.
Het een grote aanwinst voor peel en maas
Namens onze vrienden groep hartelijk dank
En veel succes gewenst

Mia Dielissen
7 jaar geleden

Ha Jose en Herman
op 29 augustus zussendag zijn wij bij jullie op bezoek geweest het was een hele leuke ervaring om te ontdekken wat het prikkelpad inhield, en het om dan met een fantastische - fantieke uitleg van JOSE mogen te genieten ,geweldig Jose en bedankt voor de rust en inzicht van andere mensen die niet het geluk mogen hebben van het zien horen en voelen en zoal meer .
namens mijn zussen schoonzussen hartelijk dank .
veel succes met alles Mia Dielissen

maria in 't Veld
7 jaar geleden

Hoi José en Herman

Dank jullie wel voor de gezellige middag die we bij jullie hebben gehad met het kinder feestje van Willemijn. De dames en heer hebben genoten.
De kleine zwijntjes vonden ze erg schattig. Ook de oehoes vonden ze mooi. Na de pauze het prikkelpad gedaan, hier hebbem ze ook van genoten

Groetjes Wilco en Maria in 't Veld

Cor en Anny
7 jaar geleden

Hoi José en Herman,

Het was afgelopen dinsdag weer een hele gezellige middag,
zoals gewoonlijk.
Voor Anny waren er veel nieuwe dingen.
Ze vond het prachtig.

Groetjes Cor en Anny.

A.T. van Geul
7 jaar geleden

Hallo José en Herman,
Wij hadden het genoegen om tijdens de jaarlijkse familiedag, die dit jaar werd georganiseerd door de fam. Doesburg uit Panningen op 25 juni , kennis te mogen maken met "Boswachterij de Kievit". Wat een mooie ervaring, kortom geweldig. De presentatie en hoe de kinderen erbij betrokken werden, beter kan het niet.
Dit is voor iedereen een aanrader zeker als je hier in de buurt bent en iets wil organiseren voor meerdere personen.
Nog veel succes gewenst door,
Henriette en André van Geul uit Geleen.

Familie Lardinois. (twan en esther)
7 jaar geleden

Gisteren een super leuke en leerzame middag gehad bij jullie. De oudere garde vond het zeer interessant. En zelfs de jeugd stond geboeid te luisteren!!!
Heel erg bedankt!!!

Wim van Helden
7 jaar geleden

Hallo Jose en Herman.
Namens alle vrijwilligers van de Zonnebloem afd. Baarlo wil ik jullie nog bedanken voor de mooie en interessante middag die jullie ons gegeven hebben en waar van we heel erg genoten hebben, vooral van de interessante uitleg die jullie gegeven hebben. Veel succes verder met jullie bezigheden in de Boswachterij.

Tillij Bruijnen
7 jaar geleden

Jose en Herm, familie Bruijnen heeft genoten van jullie uitleg. Zo'n mooi stuk natuur, geweldig hoe jullie dat doen veel succes ook voor het prikkelpad.
Groetjes Tillij Bruijnen.

KansPlus Peel en Maas
7 jaar geleden

Op 11-06-2017 hebben wij met onze vereniging KansPlus (mensen met een beperking) het Prikkelpad bezocht.
Alle deelnemers hebben genoten van de aangeboden prikkels.
Met name de enthousiaste uitleg van Jose en Herman inspireerde enorm. Hartelijk dank hiervoor.

wil timmermans
7 jaar geleden

Hallo Jose en Herman
bij deze wil ik namens onze vriedenclub jullie heel erg bedanken voor de geweldige morgen die we bij jullie hebben mogen beleven.Fantastisch wat een mooi stukje natuur hebben jullie samen ontwikkeld.Dat jullie hier nog lang van mogen genieten ,en natuurlijk vele andere
Gr Frans en Wil Timmermans

Ger Bos Kessel
7 jaar geleden

Hallo Jose' en Herman;
Hartelijk dank voor jullie gastvrije ontvangst en rondleiding, en het mogen maken van een reportage; educatief en instructief!
Dat ik dat als oud-inwoner van Beringe nog mag meebeleven..
Veel succes verder met dit initiatief en graag tot ziens.

Toon en els truijen
8 jaar geleden

Vorige week met griekse gasten een bezichtiging gemaakt .ze vonden het net als wij prachtig . Herman had alle tijd voor uitleg. Ze willen graag nog eens terug te gaan wanneer alles in bloei staat.

Silvi en Bart Respen
8 jaar geleden

Op vrijdag zijn wij tijdens ons vriendenweekend op bezoek geweest bij Herman en Jose. Zo dicht bij huis (Meijel) en dan lang niet weten dat je zo`n leuke excursie kunt doen bij boswachterij de Kievit. Genoten van de natuur/dieren en de deskundige en enthousiaste uitleg van Herman en Jose. Een aanrader voor iedereen.....
Bedankt Herman en Jose

Martine Bos
8 jaar geleden

Vandaag hebben wij onze jaarlijkse Bosjesdag bij jullie doorgebracht en dat was een heel goede keuze. Ondanks de regen hebben wij genoten van de natuur/dieren en de deskundige en enthousiaste uitleg. Bedankt Herm, jij bent net een wandelende Wikipedia, wat weet jij veel..........