November 2017

 

            THE GRAND PALACE           

Echt stilzitten is er bij ons niet bij! 
Besloten werd om een bijenhotel te bouwen. Niet alleen belangrijk voor de insecten, maar zeker ook functioneel én een mooie aanwinst voor "De Kievit". Enkele weken zijn we hiermee braaf geweest. Er ging toch heel wat hout in. Dennen, berken, vlieren, in combinatie met rietmatten en bamboe.

 

Een insecten- of bijenhotel is een uitkomst voor de vele soorten insecten die verantwoordelijk zijn voor 75 procent van ons voedsel.
Als de wilde bijen, hommels en vlinders dreigen uit te sterven, zullen de gewassen die we eten niet meer bestoven worden.
Dus niet alleen onze bekende honingbij is belangrijk, ook al die andere insecten die hun voedsel bij de bloemen halen en voor bestuiving zorgen zijn onmisbaar.  Als deze bestuivers er niet meer zijn, hebben wij dus een groot probleem. Want wie zorgt er dan voor het heerlijke fruit en groenten?
Belangrijk is dus dat we met zijn allen een bijdrage leveren aan een "bij"vriendelijke leefomgeving en daar hoort onderdak ook bij.
Deze insecten zoeken in het najaar een onderkomen om te overwinteren.
Vandaar de bouw van dit insectenhotel "The Grand Palace", waarvan het plaatmateriaal gesponsord werd door Bruynzeel in Panningen.
Waarvoor onze dank!